Görünüşe göre masaüstü bilgisayar kullanıyorsunuz.. Masaüstü görünümüne geçmek ister misiniz?

EVET HAYIR

Tarih : 01.01.1970 02:00

Balıkesir’in narenciye üretiminde öncü ilçesi olan Havran’da organik nar pekmezi ve nar ekşisi üreten Ömer Acar, pekmez ve nar ekşisinin nasıl üretildiğini anlattı.  1 milyonun üzerinde zeytin ağacı varlığının yanında, mandalina, portakal, kivi, nar, incir, üzüm, kiraz, ceviz ve daha bir çok ürünün organik olarak üretilerek yurt içi pazarda alıcı bulmasına olanak sağlayan Havran’da zeytin ile birlikte nar hasadına da başlandı. İlçedeki hemen hemen her zeytin bahçesinin çevre sınırlarında ekili olan nar ağaçlarında kırmızı görüntüsüyle dikkat çeken nar meyvelerinin büyük bir bölümü toptancı hallerine satılıyor ve bir kısmı da nar pekmezi, nar ekşisi ve nar suyu olarak değerlendiriliyor.